Search Engine Advertising (SEA) is een krachtig en effectief marketinginstrument dat jouw bedrijf kan helpen succesvol te zijn in het digitale tijdperk. SEA plaatst de producten en diensten van jouw bedrijf voor de ogen van potentiële klanten die hier online actief op zoek naar zijn. Het is een zeer effectieve manier om potentiële klanten te bereiken en jouw bedrijf te promoten. Als eigenaar van een website kun je SEA gebruiken om potentiële klanten te bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Daarnaast kan SEA ook gebruikt worden om websiteverkeer naar jouw site te leiden.

Het verschil tussen SEO en SEA

Er zijn twee soorten Search Engine Marketing (SEM): Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). SEO is het proces waarbij jouw website zo zoekmachinevriendelijk mogelijk wordt gemaakt. Dit betekent het creëren van inhoud van hoge kwaliteit die gemakkelijk door gebruikers wordt gevonden, het gebruik van sleutelwoorden die relevant zijn voor jouw branche, en het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines. SEA daarentegen is het gebruik van zoekmachine-advertenties op jouw website. Hierbij worden advertenties geplaatst die specifiek bedoeld zijn om gezien te worden door mensen in jouw doelmarkt. Door zowel SEO als SEA te gebruiken, kun je meer mensen bereiken met jouw boodschap en de ROI van jouw website verhogen.

Zoekmachine adverteren SEA

Search Engine Advertising (SEA) is een krachtig en effectief marketinginstrument dat jouw bedrijf kan helpen succesvol te zijn in het digitale tijdperk. SEA plaatst de producten en diensten van jouw bedrijf voor de ogen van potentiële klanten die hier online actief op zoek naar zijn.

Google Shopping Advertenties

Shopping Advertenties zijn nu concurrerender dan ooit tevoren. Shopping Ads zijn een waardevolle advertentiemethode die retailers helpt de verkoop te verhogen. Volgens Smart Insights zijn Shopping Advertenties goed voor 76,4 procent van de retail zoekopdrachten. Sinds de aanzienlijke toename van online winkelen, is online reclame een nog vruchtbaardere kans geworden voor winkeliers om winst te maken. 

Toch is dit nog maar het begin van het verhaal. In 2021 heeft Google Shopping advertenties gratis gemaakt voor alle bedrijven. Om ervoor te zorgen dat bedrijven op dezelfde manier om Shopping Ad-ruimte kunnen strijden als voor andere advertentiecampagnes. Het is daarom realistisch om aan te nemen dat de strijd om Shopping Ads in de toekomst nog heviger zal worden.

Wat kan SMARTi voor jou betekenen?

De recente search marketingtrends benadrukken de verschuiving van de macht naar de consument.  De nadruk op zoekintentie onderstreept het belang van kennis van de context van elke zoekopdracht, in plaats van alleen het identificeren van door de gebruiker gebruikte trefwoorden. 

Als het om SEA gaat, dan ben je bij SMARTi aan het juiste adres. Het gebruik van relevante zoekwoorden is de sleutel tot ons succes. Door de zoekwoorden correct te gebruiken kunnen wij de advertenties richten op jouw potentiële doelgroep. Wij adviseren jouw welke zoekmachine geschikt is, op welke geografisch gebied je moet richten en wat het gewenste budget is. Dit zorgt ervoor dat jouw investering op de meest effectieve manier uitgegeven wordt, zodat de juiste klanten bereikt kunnen worden en het rendement op de investering maximaal is.

Hiernaast voorzien wij jouw onderneming van essentiële gegevens en analyses, zoals impressies, kliks en conversies. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de campagnes voortdurend te optimaliseren en de targeting aan te passen voor een maximale efficiëntie. SEA kan een geweldige manier zijn om succes te stimuleren en toekomstige kansen voor groei te maximaliseren. Wil je samenwerken met SMARTi? Neem dan contact met ons op. Vele andere bedrijven werken als samen met ons. Bij projecten kunt u onze recente samenwerkingen bewonderen. Stel je vraag of vraag om meer informatie via dit formulier. Wij nemen snel met u contact op.

Contactformulier